Lova.


Grattis Lova på 6årsdan ♥ 30 mars.




Here´s another song for the radio.

Evening.

Just nu ligger jag & latar mig framför datorn. Okej, inte bara just nu. Har legat här större delen av dagen. Jag mår inte speciellt bra, har fortfarande den där jäkla migränen. Hur många dagar hade den tänkt hålla i sig? Vi får väl hoppas att den har hunnit försvinna till i morgon. För då ska vi nämligen på kalas, hos Lova´Lova.

Har precis tagit en liten paus från min serie. Det är Supernatural som gäller just nu. Missade ju dom första säsongerna när dom gick på tv, så nu är jag överlycklig.

See yah when I see yah. God kväll.


sunday evening.

Kvällens planer; film, chips & en kexchoklad.

Good night.



Want your bad romance.

God kväll på er.

Jag mår inte bra idag. Alls. Har fortfarande sån migrän, & dessutom känner jag mig en aningen yr. Ligger & väntar på att det ska bli dags för skruttarna att gå ut på deras kvällspromenad. Det börjar väl bli dags snart, dom brukar oftast gå ut någon gång vid niotiden. Sen ska jag nog mest troligt krypa ner under täcket med, förhoppningsvis, lite äppelpaj & tycka synd om mig själv. & möjligen se någon film. Enda problemet är att jag inte vet vad jag vill se. Har alldeles för många osedda filmer som bara väntar på att jag ska se dom. Så jag har lite svårt att bestämma mig för vilken film den får bli. I - landsproblem.

Det blev ett kort inlägg idag, men som sagt var så mår jag inte speciellt bra just nu. God natt.


Im your biggest fan I'll follow you until you love me papa-paparazzi,

God morgon alla. Vad är klockan nu egentligen? Vart lite förvirrad när jag vaknade i morse & min mobilklocka stod på 11.30 medans klockan på datorn stod på 12.30.


I går åkte mams & jag till David & Jenny för att hälsa på bäbisen. Tove heter hon nu fick vi veta. & gud så fin hon är. Men så miniliten. Såklart. Mysigt med en liten bäbis till i släkten i alla fall. Någon man kan skämma bort & sen lämna tillbaka när dom börjar skirka.

I dag har jag inga planer alls. Mest troligt kommer jag att spendera dagen i sängen framför tvn. Antagligen kommer jag att kolla klart New moon som jag började se igårkväll. Men tyvärr var jag alldeles för trött för att se klart den så det vara bara att pausa & krypa ner under täcket.
Skulle behöva laga mat idag också. Orkade inte med det heller igår. Så det blev bara en macka & en sked potatissallad till middag. Eller rättare sagt, det var det enda jag åt igår.

Men först & främst; plocka disk. Något som jag har försökt undvika ända sedan i går förmiddag. Kanske börjar bli dags att ta den nu. Så går det när man sålt sin själ till djävulen.. ehm.. mamma, menar jag.

Nu är alla kommentarer svarade på i alla fall vilket känns skönt. Tack för alla fina kommentarer, det värmer i hjärtat.




When i find myself in times of trouble, mother Mary comes to me.

God kväll alla. Jag har inte mått bra alls idag. För det första så har jag haft sån migrän. & dessutom har min näsa runnit praktiskt taget hela dagen. Säg inte att jag håller på att bli sjuk igen.

Vaknade tidigt i morse, redan någon gång efter 10. Eller egentligen vaknade jag redan någon gång efter 7, & var vaken till halv 10 - 10. Låg kvar i sängen till 11 någonting sen var det bara att stiga upp & ta ut doggsarna på deras morgonpromenad. I dag var det inte alls lika varmt & soligt som det vart den senaste veckan. Men halt var det dock. Jag hatar, eller hatar kanske är ett starkt ord, ogillar är nog ett bättre ordval, den här tiden på året. Varenda gång det börjar bli lite varmare & soligare så ska det alltid börja blåsa & bli glashalt. & dessutom är Kiruna inte alls lika vackert som det brukar vara. Snön är alldeles grå & trist.

Har inte gjort mycket alls idag. Större delen av dagen har jag spenderat framför datorn. Har installerat lite program & rensat bort lite grejer. Det börjar bli VÄLDIGT fullt på disken nu, så det började väl bli dags skulle jag gissa. Men det är så himla svårt att veta vad man ska kasta bort & vad man ska behålla. Helst skulle jag ju inte vilja kasta bort någonting alls.

I morgon ska jag försöka, om jag är frisk det vill säga, dra med mig mams till morbror & kika på bäbisen. Har ju bara hunnit se henne snabbt på ica i går.

Nu blir det att först & främst läsa lite favoritbloggar & sen kika någon film. Efter det blir det sängen. Kommentarer svaras på i morgon, säger det bara så att ni inte tror att jag dissar er helt.

God natt.


And she tried to survive, living her life on her own..

Hey all. Idag har jag inte gjort mycket alls. Somnade någon gång precis före klockan 12 i går kväll, & som ni kanske vet så var jag ju vaken & pigg redan innan klockan 8 i morse. 7.30 närmnare bestämmt. Jag låg & försökte somna om i nästan över en timme, men som sagt var så var jag ju redan pigg & kände mig helt utvilad. Så jag bestämde mig för att fortsätta kika min serie som jag började med för nån dag sedan. Familjen Macahan. Jag brukade älska den serien, men det är så otroligt många år sedan jag såg den sist så jag var bara tvungen att se den igen. & visst är den fortfarande bra. Men det finns en liten liten grej som jag fortfarande stör mig på. I pilotavsnittet så heter ju en av hennes söner Seth, men sen i det andra avsnittet har dom helt plötsligt ändrat hans namn till Luke. Varför liksom? Man blir ju bara förvirrad.. Men strunt samma egentligen. Det är ju ett I - landsproblem om nått.

Låg vaken fram till 10 - halv 11 & kikade serien, sen var jag tvungen att slå av. Jag var så trött & befann mig någonstans mellan verklighet & dröm. Somnade praktiskt taget direkt jag slog av, & sov ända fram tills mams ringde någon gång vid 12 - halv 1 kanske. Låg kvar i sängen fram till 1 & sen var det bara att stiga upp.

Det känns att det börjar bli vår. Varenda dag i nästan/ över (?) en vecka när jag tagit ut doggsarna på deras morgonpromenad har det varit soligt. Även om det nu inte är speciellt varm så känns det ändå mysigt & man känner att det snart är sommar. Vintern har varit jättejättejättelång i år & jag orkar knappt vänta längre på värmen..

Det är så typiskt att lillebror har gått & fått något som liknar ögoninfektion. (Han ser ut som en vampyr, kan jag lova er.) För då vågar man ju inte åka & hälsa på bebisen. Men det känns inte roligt alls. Varken jag eller mams har ju fått träffa lillraringen ännu. Jag längtar längtar längtar tills dom har vart till läkaren med honom så vi får veta om det är ögoninfektion eller inte, & är det inte det så kanske vi kan åka dit & träffa henne i helg.
& snart kommer det ju en till bebis också. På fredag om han/ hon kommer som beräknat. Denna gången är det moster Anna som ska bli tvåbarnsmamma. Jag har gått & undrat på vad Oscar sa när Viggo fick sin bebis innan han fick sin..

Nej nu ska jag minsann sluta babbla på, det vart ett långt inlägg idag. Jag ber om ursäkt till den som orkat läsa hela inlägget. Nu blir det serie & Oreos (kakorna). & sen efter det lär det nog bli sängen.

Good night & sweet dreams.




..




My boys.




The boys are back in town..




Viggo.




Oscar.




Vilmer.




So i told you with a smile, its all about you.


Jenny & David på deras bröllop.




Daniels värld.

Good morning. Jag har spenderat morgonen med att fnittra tills tårarna sprutat framför Daniels videoinlägg. Det är en skön kille den där! En äkta glädjespridare.


..

Okej, jag har blivit helt kär i The Beatles, så jag har nördat framför youtube i flera flera dagar. Jag bara påpekar det..


Taxar alltså.

Okej, jag är en aningen sur på min malte. Jag lämnade honom ensam i EN SEKUND alldeles nyss när jag skulle gå & pissa & när jag kommer tillbaka sitter han & festar på mina ostkrokar som jag lämnat kvar på sängen i en skål.. & när jag skäller på honom & tar tillbaka ostkroken som han just tuggar på så ser han så anklagande ut.

Nu har han vänt sig i från mig & suckar var & varannan minut. Stackars liten då. NOT.




Savannah Outen.




i want your love, love, love, love, i want your love.




Oh dear.

bilden är gjord av Super records; klickklick


I dont ever wanna spend another day without you.


En sneak peak på deras nya album. I think it will be great.




Did you know?

Jag har ingen inspiration till att skriva just nu, vilket ni antagligen har märkt, så det får bli en Spiderchick - saker ni kanske inte visste om mig;

Ett; Jag tycker att Ed Westwick (aka Chuck Bass i Gossip Girl) är världens snyggaste man.

Två; Jag har haft en kändiscrush i alla i McFLY förrutom Harry Judd. Inte för att jag inte tycker att han är snygg, cause he oh so is, utan för att man liksom glömmer bort honom där han sitter tyst vid trummorna..

Tre; Jag tänker på Engelska istället för på Svenska, vilket i era öron kanske låter en aningen skumt, men jag har alltid trott att jag skulle ha blivit född som Engelska istället.

Fyra; Jag älskar gamla filmer, helst dom svartvita. Några av mina favoriter är Borta med vinden, Mary Poppins, The diary of Anne frank (den från 1959) & Trollkarlen från oz.


Fem; Jag har druckit exakt en gång i hela mitt liv & då klarade jag endast av att få i mig 1 halvt av ett halvt glas cider. & det var det vidrigaste jag någonsin smakat. Jag får fortfarande kväljningar när jag tänker på det.

Sex; Jag har bara varit utomlands en enda gång i mitt liv & det var förra året när jag åkte till London med mams.

Sju; Jag har skrivit en lista över saker som jag måste göra innan jag dör. Jag har inte lyckats göra mycket av dom men jag har i alla fall kunnat stryka över nummer 1.

Åtta; Min naturliga hårfärg är blondt, även om jag nu inte har varit blond sen jag var 12 år.

Nio; Jag är 1,63 m lång, vilket gör att jag är kortare än min 14 åriga lillebror.

Tio; Jag avskyt praktiskt taget alla som jag någonsin gått i samma klass som, även om dom aldrig gjort mig någonting..


Elva; Jag tycker av någon anledning inte att blonda killar är attraktiva. Med vissa undantag naturligtvis.

Tolv; Varenda natt precis innan jag somnar ser jag katten gustav framför mig vilket gör att jag rycker till & blir klarvaken igen.


Today is not my day.

Nu säger jag som mams brukar säga, SUCK. Det är INTE min dag idag. Ingenting vill sig idag. Pizzadegen blev alldeles för kladdig så det gick knappt att få ut den till en pizza. Jag spillde tomatsåsen över hela bordet, & mig själv för den delen. & det är ett rent under att jag fortfarande har fingrarna kvar efter att ha skärt champinjoner. & efter allt besvär som jag fått utstå så smakade pizzan inte ens speciellt bra.
Malte har hållt på att driva mig från vettet med sina dummheter. Jag fick ta ifrån honom en penna idag igen som han tuggat sönder under trappen. Han ska ut & kissa 20 000 gånger & dessutom har jag ett möte i morgon som jag inte vill gå på..

Ja, det är en sån här dag när ingenting känns bra. Ni vet dom här dagarna när man bara känner sig helt slut i både kropp & själ..

Nu ska jag lägga mig under täcket med en choklad & kolla någon film..


älskade skrutten ♥




When you´re bored.




And when you wake up you'll be lying next to me..

Hej alla. & god kväll. Eller ja, god natt rättare sagt. Klockan börjar närma sig 2 snart & egentligen skulle jag behöva vara i drömmarnas land just nu. Men som inte allt för ovanligt så vaknade jag med världens migrän i morse, så efter att ha tagit ut doggsarna någon gång vid 1 gick jag & la mig igen. & där har jag legat praktiskt taget hela dagen, när jag inte har fått passa taxen när han sprang upp & ner för trappen det vill säga. Ibland går den där älsklingen mig verkligen på nerverna. Men man kan ju inte låta bli att älska honom. Nu ska jag lägga mig under täcket & möjligen kika någon film, det blir min 4de idag, jag har redan hunnit se The blox, I love you Beth Cooper & självklart My sisters keeper.

God natt & sov så sött.



Maybe its time?

Jag har varit så himla dålig på att skriva alla mina recensioner så nu har jag alltså massor av filmer & böcker i en hög som bara väntar på att bli skrivna om.. Vissa av dom såg & lästa jag redan förra året. Det kanske börjar bli dags?

Filmer;
Jennifers body
The final destination
Snow queen 
2012
The stepfather

Annie
Breakfast at Tiffanys
Avatar
Case 39
Tribute
High noon
My fair lady
The diary of Anne Frank
Orphan
The box
I love you Beth Cooper
My sisters keeper
Gremlins
Flirting with forty

Böcker;
Resten av Harry Potter - serien
Resten av House of night - serien
Vampire academy - serien
Flickan från tjugotalet

Karriär & köksbesvär
Genom dina ögon


Its a girl.

Vi har fått en liten bebis här i släkten idag, så grattis till morbror & Jenny som blev föräldrar till en liten flicka. & till Viggo såklart som fick en syster. Jättefin är hon.


Times like these we´ll never forget..


Carnaby street, London, UK - 31 juli 2009.

Evening all. Mams & jag har börjat prata om att åka till älskade älskade London i sommar igen, så nu har vi ägnat ett par dagar åt att kolla upp datum & hotell & allt sånt. Det är dock inte bestämmt om det blir något ännu. Vi kan ju inte åka iväg om paps & mina bröder inte tycker att det är okej att vi åker utomlands igen & dom får stanna hemma. Vi har försökt lura pojkarna att dom får följa med paps till Göteborg på bågskytteläger. Linus tyckte att det var helt okej, eftersom dom ska gå på djurparker, bad & lisseberg. Men Crille var mer sugen på att följa med oss till London i så fall. Så nu har vi, i hemlighet, börjat kolla upp vad det skulle kosta om han följer med oss dit. Dock kan jag inte riktigt se mig honom i London. Ni som känner honom, tänk er bara honom i kön till London eye. Han skulle ju driva oss & alla andra från vettet. Han skulle tjata varenda sekund. Han skulle luta mot stängslet tills det rasar & han skulle antagligen slänga sig efter backen. & sen kom vi fram till att han antagligen kommer att komma ut från Madame Tussads med Drottningens huvud under armen.. Ingen bra ide, med andra ord. Men ja.. Vi får ju se hur det blir.


Good morning sunshine..

Good morning. Jag har precis vaknat, ligger fortfarande kvar i sängen. Väntar på att mams ska bli klar i duschen så att jag kan hoppa in efter henne. Men jag vet fasiken inte om hon ens har hoppat in i duschen ännu.

Jag har inga planer alls för dagen. Jag lär nog antagligen ligga framför datorn igen & göra ingenting alls. Kanske orkar jag sätta igång någon bra film.. Vi får se helt enkelt.

Nu väntar mina killar på att få gå ut, så jag måste skynda mig ner. Ha en fin fredag, folks.




The stepfather.



Orginaltitel; The stepfather.
Skådespelare; Penn Badgley, Amber Heard, Dylan Walsh.
Inspelningsår; 2009.
Utgivningsår; 2010.
Regissör; Nelson McCormick.
Kategori; Rysare.
Längd; 102 minuter.

Lite kort om filmen; Michael är en bråkig tonåring som hamnat i militärskola på grund av sitt dåliga beteende. När han återvänder hem över sommaren hittar han en helt annan familj än vad han lämnade. Hans mamma har träffat en ny man, David, som hon är otroligt förälskad i, som till hans motvilja flyttat in i deras hus. Han tycker genast illa om David av någon anledning, trots att han till en början verkar vara en perfekt man åt hans mamma. Han behandlar henne bra och går ihop bra med resten av familjen, till och med Michaels flickvän verkar gilla mannen. Men allting är inte alltid som det verkar, och efter ett tag börjar han visa en helt annan sida. När Michael börjar rota i Davids förflutna upptäcker han en mörk och farligare sida av sin styvfar..

Så här tycker jag; Filmen var till en början riktigt riktigt seg, och det var väldigt nära att jag gav upp den. Men när man väl kom in ordentligt i filmen så var den inte så dålig faktiskt. Den var ganska spännande, trots att man hela tiden visste att han var jordens största psykopat. Dom lät en hela tiden veta att han faktiskt inte är den snälla mannen som han låtsas vara..

Betyg; ♥♥♥♥ / 4 av 5
The stepfather får 4 hjärtan av 5 med motiveringen; Jag gillar den här filmen av någon anledning, trots att den inte är speciellt orginell och trots att den är ganska så förutsägbar. Jag satt praktiskt taget hela filmen igenom och var irriterad på hur omedveten mamman var som inte visste att mannen hon är tillsammans med är ett totalt psykfall. Det var antagligen det som gjorde filmen så himla spännande. Two words; se den!


2012.

Orginaltitel; 2012.
Skådespelare; Amanda Peet, John Cusack, Danny Glover, Beatrice Rosen.
Inspelningsår; 2009.
Utgivningsår; 2010.
Regissör; Roland Emmerich.
Kategori; Action/ äventyr/ drama/ thriller.
Längd; 151 minuter.

Lite kort om filmen; För flera flera hundra år sedan förutspåddes världens undergång av Mayaindianerna. Det sas att 2012 kommer jorden att drabbas av stora naturkatastrofer gång på gång för att sedan elimineras och allt liv dör ut. Jordens undergång har förutspåtts många många gånger så varför skulle någon tro mer på just denna? Det är inte förren allt det som sagts ska hända faktiskt händer som folk börjar drabbas av panik. Jackson Curtis tvingas kämpa inte bara för att rädda sin egen familj utan för att rädda hela mänskligheten från att totalt dö ut..  

Så här tycker jag; Jag hade inte så stora förhoppningar på filmen. Varför skulle den vara bättre än någon annan film om jordens undergång? Men det visade sig att jag faktiskt hade fel. Det här är en riktigt bra film. Jag satt som fastklistrad framför tvn hela filmen igenom, utan att pausa. Det var riktigt bra gjord, skådespelarna lyckades verkligen med att få in den där känslan av panik hela filmen igenom. Men det jag gillar mest var ändå alla specialeffekter. Och när filmen var slut så hade jag lyckats få för mig att jorden verkligen kommer att gå under år 2012. En bra film helt enkelt!

Betyg;  ♥♥♥♥♥ / 3 av 5
Filmen får 3 hjärtan av 5, ett bra betyg om man tänker på att det här inte riktigt är min stil av filmer. Filmen är som sagt var riktigt bra gjord och skådespeleriet är riktigt bra. Rekommenderar den starkt om du inte redan har sett den.


Just a small town girl Livin’ in a lonely world..

Hey all. & happy st patricks day. Har precis ätit middag, så nu är jag alldeles proppmätt. Just nu ligger jag nerbäddad under täcket, det har blivit så himla kallt här uppe i norrland. Jag vaknade flera gånger i "natt" av att jag höll på att frysa baken av mig, till sist fick jag kliva upp & hämta morgonrocken. Jag som hade kopplat ur elementet & allt eftersom jag aldrig hade på det när det hade blivit så pass varmt. Trodde inte att kylan skulle komma tillbaka, men det gjorde den visst. Så i kväll lär jag nog få koppla i den igen..

I dag har det inte hänt mycket alls. Jag somnade inte förren någon gång efter klockan 6 i morse så jag sovde ända fram till klockan började närma sig 1. Orkade dock inte ta mig upp ur sängen förren någon gång vid halv 2 - 2. Mams fick ringa & gnälla igen, det börjar visst bli en vana. Nej, jag måste def. börja vända på dygnet igen. Det är för det första inte hälsosamt att vara vaken hela nätterna & dessutom så får inte mina doggsar gå ut förren jag stiger upp & tar ut dom. Men det som är bra med killarna är ju att dom sover ända fram tills alla andra stiger upp. Så dom känner egentligen inget behov av att gå ut innan dess.

I dag öppnade dom den nya ica butiken här i kiruna, ica kvantum. & gissa vem som var där?! Jo, praktiskt taget hela stan. Det är kirunabor i ett nötskal. Nu ska ju jag inte säga någonting, jag & mams var också där. Vi träffade till & med på lillebror & hans polare. Inte nu för att jag vet vad dom hade där att göra. Jag måste säga att ica är mycket mycket bättre organiserat än coop. & dessutom har dom billigare varor. Coop får minsann passa sig. Annars lär dom förlora alla sina kunder. När vi hade plockat vagnen full med varor kom mams på att hon inte hade några pengar förren i morgon, pinsamt värre. Men hon hade i alla fall med sig sitt icakort så vi kom ut därifrån.

Nu ska jag åka iväg en sväng. Vi ska hämta upp lillebror från träningen & innan dess ska vi nog möjligen gå & hämta hem en stor påse med lösgodis från statoil.. Sen blir det att ta ut hundarna. Resten av kvällen är än så länge oplanerad men jag känner mig ganska så inspirerad, så jag tror faktiskt att jag ska ägna ett par timmar till att skriva..

Ciao.




And I´m not the same anymore..

Hey all. Har precis tagit en liten liten paus från Charmed. Har alla 8 säsongerna att gå igenom & har sett nästan halva säsong 1 nu under kvällen. Har jag dött & kommit till himlen, eller vad? Nej, kanske inte - då skulle jag nog förmodligen inte legat här med huvudvärk & rinnande näsa. Ligger just nu nerbäddad under täcket med laptoppen i famnen & lyssnar på Idina Menzel. Fortfarande ja. Jag tycker att hon är helt fantastisk, & jag är en aningen kär i hennes röst. Okej, totalt kär i hennes röst. Jag önskar att jag kunde sjunga som hon gör.


Jag har egentligen inte så mycket att säga just nu, det har inte hänt speciellt mycket nu dom här sista dagarna. Mams har jobbat, så jag har inte kommit mig utanför dörren. Inte nu för att det hade gjort någon skillnad - jag har legat hemma med sån migrän i flera dagar. Ända sedan i söndags, har jag för mig i vilket fall som helst, & inga tabletter hjälper. Har tagit både det ena & det andra. Så nu är det bara att vänta på att det ska släppa. Det brukar göra det så småningom. Frågan är bara när. Förhoppningsvis går det över innan jag behöver spy tarmarna ur mig. Okej, precis vad ni ville veta va?

Jag har hållt till på twitter dom här sista dagarna. Där behöver man inte ha speciellt mycket inspiration för att skriva. Man kan inte ens publicera sin tweet om den innehåller mer än 140 ord, vilket jag tycker är helt perfekt för mig eftersom jag ibland tappar all inspiration jag har & verkligen inte kan skriva.. & dessutom, måste jag erkänna, så är det jäkligt kul. Man blir helt beroende av det efter endast ett par minuter. Mwahaha. Men det roligaste är ända att det är så lätt att hålla kontakten med alla dom man känner, & man kan dessutom chatta med alla sina favorit artister/ band & skådespelare. Vilket var enda anledingen till att jag registrerade mig där från första början för ett år eller så.

I morgon ska jag försöka ta mig utanför dörren, det börjar bli en aningen trist att sitta här hemma, & för att vara ärlig så börjar jag känna mig en aningen deppig.

Nu ska jag bara lyssna klart den sista låten, sen ska jag fortsätta kika Charmed. Det finns nog ändå ingen chans alls att jag kommer att kunna somna än på ett bra tag, eftersom jag har sovit större delen av dagen.. Migrän remember?

 

Men god natt ändå.




Something has changed within me, something is not the same..


Idina Menzel är helt fantastisk!




My all time favourite songs.

Jag & Mariam pratade om våra all time favorit låtar i går, så jag tänkte dela med mig av mina. & jag utmanar er alla att göra samma sak.

Mcfly, Too close for comfort;


Jeff Buckley, Hallelujah;


Wicked, Defying gravity;


Lynyrd Skynyrd, Free bird;


Lynyrd Skynyrd, Simple man;


Queen, Bohemian rhapsody;



Cause are you such a dreamer?

You've seen the worst of me now
I'm all alone see
You lost me somehow
And what we're fighting for is peace
Are you still in love with me,
Or someone else?

Well are you such a dreamer?
Put yourself in my shoes
Careful what you wish for love
(oooh, oooh, oooh, oooh)

I've seen the worst of you too
I let it go see
Because I have to
And when I'm falling on my knees
You'll take my hand in yours
What will be, we'll be

Cause are you such a dreamer?
Put yourself in my shoes
Careful what you wish for love

What's the matter with our ways
I'm missing something,
not to blame
But don't you worry,
this will pass
It's only cause my mind's
been spinning
No control,
I've lost my head
All of this is just beginning
Not enough,
it's never enough
I'll only want to keep on dreaming

Cause are you such a dreamer?
Put yourself in my shoes
Careful what you wish for love
(oooh)

Cause are you such a dreamer?
Put yourself in my shoes
Careful what you wish for love
(oooh, oooh, oooh, oooh, oooh, oooh)




Not a love song.




Snow queen.


Skådespelare; Bridget Fonda, Jeremy Guilbaut, Chelsea Hobbs.
Utgivningsår; 2002.
Regissör; David Wu.
Kategori; Fantasy/ äventyr.
Längd; 190 minuter.

Lite kort om filmen;
När Gerda var 8 år hittades hennes mamma död ute i snön, & ända sedan dess har hon hatat allt som har med vintern att göra. Vintern tog hennes mammas liv, hennes pappas lycka & Gerda själv, hon har dragit sig undan resten av världen. Det är inte förren hennes pappa anställer en ny springpojke på värdshuset han äger som Gerda vågar leva igen. Men just som Gerda & Kai börjar komma varandra närmare blir han helt plötsligt kall & full av hat. Samtidigt checkar en mystisk kvinna in på värdshuset & precis efter det försvinner Kai. Alla tror att han är död, men inte Gerda. Hon är säker på att han fortfarande lever, & hon har bestämmt sig för att leta reda på honom igen.. Gerda tvingas resa genom varje årstid, vår, sommar & höst innan hon anländer till snödrottningens palats..


Så här tycker jag;
Snow queen bygger på berättelsen av Hans Christian Andersen, & är en helt underbar film. Jag såg den en gång för flera flera år sedan & har varit ute efter den ända sedan dess. Men jag har inte lyckats få tag på det förren nu, (finns nu att beställa på cdwow.se.) & den är lika bra som jag minns att den var. Jag skulle kunna se den om & om igen utan att bli det minsta less. Det är otroligt vackert gjord.

Betyg;
Snow queen får 4 & ½ silverstjärnor bara för att den är helt underbar & otroligt vacker.




The final destination.




Skådespelare; Bobby Campo, Shantel VanSanten, Nick Zano, Haley Webb.
Utgivningsår; 2010.
Regissör; David R. Ellis.
Kategori; Rysare/ thriller.
Längd; 78 minuter.

Lite kort om filmen;
Vännerna Nick, Lori, Hunt & Janet planerar att spendera dagen på en speedwaybana, men när dom väl är där "drömmer" Nick att det händer en hemsk olycka som dödar alla som befinner sig där. Han inser snart att det inte var en dröm utan ett varsel om framtiden & ser till att få med sig vännerna & ett par andra personer därifrån. Dom hinner bara ut därifrån innan dom hör smällar, skrik & hela stället rasar ihop & exploderar.
Efter ett tag börjar alla dom personerna som överlevt olyckan dö en efter en & vännerna kommer snart fram till att det var förbestämt att dom skulle dö på speedwaybanan & att ödet nu är på väg ikapp som. Dom bestämmer sig för att ta kontakt med alla personerna som det gäller för att försöka rädda så många som möjligt..

Så här tycker jag;
Jag tycker faktiskt att den här filmen var riktigt bra, trots att den var så blodig som den var. Handlingen håller ända fram till slutet & den var riktigt spännande för man visste att det när som helst kommer att hända någonting, man vet bara inte vad som kommer att hända..

Betyg;
The final destination får 3 stycken silverstjärnor plus ½ utöver dom tre, med motiveringen att den var spännande & riktigt bra gjord. Anledingen till att den åker ner från 4 silverstjärnor som jag tänkte ge filmen först är att den är alldeles för blodig & dom flesta "olyckorna" var riktigt nasty.




Jennifer´s body.


Skådespelare; Megan Fox, Amanda Seyfried, Kyle Gallner, Adam Brody.
Utgivningsår; 2010.
Regissör; Karyn Kusama.
Kategori; Komedi/ rysare/ thriller.
Längd; 102 minuter.

Lite kort om filmen;
Om en töntig, blyg pluggis & en cool, självupptagen cheerleader är bästa vänner kan det inte sluta i annat än en katastrof.

Needy & Jennifer är bästa vänner, trots att dom inte har speciellt mycket gemensamt. Needy är en töntig, blyg pluggis med 0% coolfaktor medan Jennifer är skolans snyggaste & populäraste tjej. Efter en fruktansvärd brand på den lokala baren märker Needy att Jennifer börjar bete sig underligt & bestämmer sig för att ta reda på exakt vad det var som hände. Det visar sig att bandet som spelade den kvällen då branden inträffade hade offrat henne som en oskuld till en demon för att få sina största önskningar uppfyllda. Men Jennifer var ingen oskuld. När flera av Needys klasskamrater blir brutalt mördade inser hon att det är hennes bästa vän som ligger bakom det & hon bestämmer sig för att det är dags att göra någonting åt Jennifers blodtörst, innan den drabbar henne själv & hennes pojkvän Chip.


Så här tycker jag;
Jag vet inte riktigt vad jag tycker om den här filmen. Det var något av det skummaste jag någonsin har sett. & inte på ett bra sätt, måste jag bara tillägga. Det tog mig flera timmar att se klart den, för jag kunde helt enkelt inte koncentrera mig på den..

Betyg;
Filmen får 1 & ½ silverstjärnor med motiveringen att det var en a dom skummaste filmerna jag någonsin sett. Handlingen höll inte hela vägen, & den var riktigt löjlig. Hade hoppats på något bättre..




I'm getting tired of asking, this is the final time, so did i make you happy?

God morgon. Fast den är varken god eller någonting annat heller. Jag mår inte alls bra idag, jag trodde att jag höll på att bli frisk från min influensa men icke. Nu känner jag mig värre än någonsin. & dessutom så håller jag på att få migrän, mitt huvud känns helt tungt precis som det alltid gör innan jag får migrän. Bäst att smyga ner & ta ett par migräntabletter innan det blir värre..

 

I går hade vi huset fullt av folk. Mams hade av någon anledning fått för sig att bjuda hit hela släkten på äppelpaj/ kakor & choklad nu när det är sportlov & allt. Men det var mysigt. Eller det hade varit det i vilket fall som helst om jag hade sluppit vakta hundarna varenda sekund.

Nu ska jag försöka sova bort migränen..




Mr Jones.




...

ska alldeles strax ta & börja svara på era kommentarer. måste dock laga mat först. det blir pizza idag. yummie.


Like how much you wanted anyone but me..

Hey all. Länge sedan jag skrev. Har inte haft speciellt mycket att säga. Har fortfarande inte speciellt mycket att säga, men jag kände att det kanske börjar bli dags för ett litet litet inlägg & berätta att jag lever & mår bra..

So here we go; Jag lever!


Just nu ligger jag nerbäddad under täcket & tycker synd om mig själv eftersom min nacke & mina axlar håller på att ta livet av mig. Det enda som saknas nu är en stor choklad & någon som passar upp på mig.. Ja, & det lär ju knappast hända.

Ska alldeles strax sätta igång någon av mina serier. Har dock inte bestämmt mig för vad jag vill se idag. Vad tror ni: Vampire diaries, Glee eller The L word?

 

Okej, det blev ett kort inlägg idag. Skrev egentligen bara för att se om det funkade när jag kopplade ihop min blogg med facebook..




It's time to try defying gravity. I think I'll try defying gravity. Kiss me goodbye I am defying gravity.

Hey sunshine. Just nu ligger jag nerbäddad & lyssnar på Glee soundtracket. Jag har aldrig sett serien men jag älskar soundtracket så mycket. & Defying gravity är en av mina favoritlåtar. Det var faktiskt därför jag blev kär i soundtracket från första början.


Glee versionen;


Wicked versionen;



Tom and.. Danny.




Foxes Jumping on a Trampoline




Now I've heard there was a secret chord that David played, and it pleased the Lord

Njae, den där chokladen var väl kanske ingen större hit. Inte enligt mig i alla fall. Så det här blev både första & sista gången som jag köper den..

I dag har det inte hänt speciellt mycket alls. Jag vaknade inte förren någon gång efter klockan ett, men dock låg jag kvar i sängen till någon gång vid halv 2 - 2 tiden.. Har inte sovit mycket alls i natt. Låg vaken fram till 6 tiden någonting för att kolla serier på youtube. Är ganska så överlycklig att jag lyckades hitta alla (okej, mest troligt. Har faktiskt inte kollat om alla avsnitten finns.) avsnitt av Higher Ground också. Har inte sett den serien på LÄNGE. Den brukade gå på femman förrut & jag missade aldrig ett avsnitt. Älskade den serien. Men i vilket fall som hellst, så dröjde det ett bra tag innan jag faktiskt lyckades somna. Är inte så säker på vad klockan var, men jag skulle gissa på halv 8 - 8 tiden.
& resten av dagen har praktiskt taget sett ut på samma sätt. Har mest legat framför datorn & kikat serier. Blev klar med Young Americans tidigare idag, så jag känner mig lite deppig. Det är så himla trist att dom aldrig gjorde en säsong 2. Jag insåg hur mycket jag faktiskt älskade den serien när den gick på tv. Den var till & med bättre än jag mindes. Åååh. Åååh. Dumma Amanda som fick mig att tänka på serien. IGEN. Hih. Nejdå.

Senare nu under kvällen har jag faktiskt beställt hem första säsongen av serien The L word. I love serien. & dessutom var det 77 procents rabatt på den. Så Jag slog till direkt. & sen avbokade jag New moon filmen. IGEN. Ångrade mig angående boxen som jag beställde. Visst, det var fin & allt sånt. Men det enda jag egentligen ville ha därifrån var ju extra dvdn. & det är lite onödigt att betala det dubbla bara för en extra dvd. Eller hur? Så jag bokade 2disk versionen igen istället.. Bara en månad kvar nu tills den släpps. Längtar.

Köpte en ny bok igår på bokrean. Det var bara det att den inte var på bokrean. Okej, det där lät lite skumt. Men ni fattar väl vad jag menar. Det kändes så onödigt att köpa två böcker som man egentligen inte varit ute efter när man kan köpa en bok som man velat ha jättelänge istället.. Så det blev Genom dina ögon av Stephenie Meyer. Har ju faktiskt inte läst den ännu. Obviously.

Nej, nu känns det som att jag bara babblar på om massa onödigt så jag ska sluta tråka er nu & fortsätta kika mina serier. Så hörs vi sen i morgon.


Night night. (& mariam, jag hoppas att det här inlägget var långt nog!)




Caramelized almonds & sea salt

Tror ni den är god?




but you should know by now, im not a baby.

Jag tycker om den här covern på något sätt.




Papa I know you're going to be upset




She did WHAT!?

Facebook kan vara underhållande om man har tråkigt;




I wanna hold you...





was I too close for comfort..

Puhh. Jag har suttit i lite över en timme nu & svarat på alla era kommentarer. Det värmer i hjärtat när ni har så fina saker att säga. Men nu är dom alla i vilket fall som helst svarade på, så nu tänkte jag försöka mig på ett litet litet inlägg.

Somnade inte förren någon gång efter 6 i morse. Låg vaken & kollade gamla serier på youtube. Okej, gamla är väl kanske att överdriva, dom är ju faktiskt inte så gamla. Läste på amadas [klickklick] blogg att hon också gillade serien Young americans när den gick på tv någon gång under sommaren 2000. Jag var bara 8 - 9 år, men jag minns den så väl. Jag älskade den serien, såg vartenda avsnitt. Jag har vart ute efter den rätt så länge faktiskt, men den går inte att få tag på någonstans.. Men jag blev så himla sugen att se den igen så youtube fick bli min räddning minsann. & visst är den lika bra som jag minns.


Vaknade någon gång efter klockan 1 i morse. Om man nu får kalla det morgon? Nu ligger jag & smalte & myser under varsitt täcke. Väntar på att jag & mams ska åka i väg på coop. Dom har ju nämligen bokrea där. Så jag tänkte väl kolla om jag hittar något roligt. Inte nu för att jag har pengar, men..

Hade tänkt försöka ta itu med ett par bok/ film - recensioner senare under dagen. Men jag lovar ingenting. Vi får helt enkelt se hur det blir..

Ni får ha en fin dag. I sure will.