Lova


Min fina flicka fyllde hela 7 år igår! <3
Thursday

Good morning, sunshine.

Var det någon av er som testade min Wallpaper tutorial? Det är den första jag någonsin har skrivit, så jag är lite orolig att jag inte formulerade mig allt för bra.. Anyhow, om det är någon av er som testade den & vill visa mig resultatet så vill jag jättegärna se det. Det är bara att bifoga bilden i ett mejl till mig: bubblewrappedheart.se@hotmail.se

Nog om det. Har ni fått erat skattebesked ännu? Jag fick mitt igår. Jag kommer att få tillbaka 3000 kronor. Jag vart riktigt förvånad måste jag erkänna. Var inte alls beredd på att få tillbaka någonting alls. & att dessutom få tillbaka 3000 kronor. WHOAH!
Det mindre roliga är att jag måste deklarera. Jag har aldrig gjort det förrut, & jag måste erkänna att jag är lite smått förvirrad. Okej, MEGAförvirrad!

Jag har haft ganska tur när det kommer till pengar den här månaden. Ni vet ju att jag har gått & väntat på besked från försäkringskassan. Eftersom jag är så att säga sjukskriven och inte kan arbeta så kan jag få upp till 93% av hyran betald. Det gäller även när jag bor hemma. För att komma till saken, jag fick besked för ett par dagar sen. Jag kommer att få ca 1800 kronor varje månad ända fram tills jag flyttar hemifrån. Sen kommer jag få 93% av hyran betald, beroende på vad den blir. Vilket känns jäkla skönt att veta.

Nu ska jag & mams åka iväg att handla till helgen. Hon jobbar ju hela helgen så jag ska ta hand om lillebror.

Helgens meny blir: 
 
Hamburgebröd (+ hamburgare för honom) med hackad lök, tomater, ost & dressing.

Pasta sallad (+ kyckling för honom) med ost & dressing.

Våfflor med glass & grädde.

Pasta med tomatsås.
Teenage dream wallpaper tutorial

För att kunna följa den här guiden behöver du dom här bilderna på Kurt & Blaine från Glee (1 2) , samt dessa textures ( 1 2 3 ), alla tre från Brinneydee design.


Steg 1


Börja med att öppna upp ett helt nytt dokument i Photoshop med storleken 1300 x 800 pixlar. Gör bakgrunden svart genom att välja Redigera > Fyll lager.


Man kan egentligen ha vilken färg man vill, men jag brukar oftast välja svart när jag gör den här typen av wallpapers. Det blir mycket finare när man blendar ihop bakgrunden med texturerna.


Steg 2


Öppna upp texturerna du precis laddade ner & placera dom i dokumentet. För att kunna blenda ihop dom måste du oftast flytta omkring & ändra storlek på dom. Testa dig fram tills du får fram någonting som ser bra ut.


Min ser ut så här för tillfället:


Oroa dig inte för att det ser lite knepigt ut at the moment. Det kommer att bli jättefint när vi är klara med blendningen.


Steg 3


Till blendningen kommer vi att använda oss av suddgummiverktyget.


Välj en rund mjuk mekanisk pensel, Penslar > Grundläggande penslar, i storleken 100px. Sudda ut dom hårda kanterna på texturerna. Det blir både finare & lättare när man blendar ihop dom.


När du har gjort det på alla texturerna så väljer du en rund mjuk mekanisk pensel i storleken 200px. Sätt opaciteten på 30%. Börja blenda ihop texturerna genom att tona, eller sudda rättare sagt, fram dom övriga som ligger under. När du är nöjd med resultatet så slår du ihop dom till ett lager.


Ni bör ha någonting liknande:Steg 4


Öppna upp bilderna på Kurt & Blaine & placera dom i dokumentet ovanför alla texturerna.


Jag har valt att placera bilderna så här:Det finns flera olika sätt att blenda ihop bilderna med den övriga wallpapern, men för att inte förvirra er så kommer vi att blenda ihop bilderna på samma sätt som vi blendade ihop bakgrunden.


Välj suddgummiverktyget igen.

Välj en rund mjuk mekanisk pensel, Penslar > Grundlaggande penslar, i storlek 100px den här gången eftersom bilderna är lite mindre. & Precis som ni gjorde innan: börja med att sudda ut dom hårda kanterna på bilderna.
Sätt opaciteten på 30% & börja tona ihop bilderna med bakgrunden genom att sudda ut kanterna av det som återstår av bilden. Undvik dock att sudda alldeles för mycket från ansiktet.

Så här blev min:Steg 5

Nu till det roligaste. Färgningen!

Jag kommer att använda mig av övertoningskartor för att färga den här wallpapern. Lager > Nytt justeringslager > Övertoningskarta. Jag brukar testa mig fram för att hitta en övertoning som passar till just den wallpapern som jag håller på med at the moment.

Jag fastnade för den här övertoningen:


Nu behöver du bara lägga till lite text & sen är den klar. Till min valde jag Be my teenage dream tonight, för Katy Perrys Teenage dream.

Färdiga resultatet:
Fick hem säsong 2 & 3 igår.179 kr / styck....

img_7321 (MMS)

Fick hem säsong 2 & 3 igår.179 kr / styck. Säsong 1 kostar bara 99 kr, men den hade jag redan sen innan...
Jag ska precis lägga mig framför Heroes me...

img_6947 (MMS)

Jag ska precis lägga mig framför Heroes med en mummsig chokladbiskvi..
Malte & grisen myser som vanligt.. <3

img_5037 (MMS)

Malte & grisen myser som vanligt.. <3
Underbar film!

img_1695 (MMS)

Underbar film!
What the...?!

Alltså. Blev Roza utröstad ur Big brother alldeles nyss?! Jag är helt chockad. Trodde verkligen att det skulle bli Vanessa. Dont get me wrong, jag gillar Vanessa. Som sagt var, så är hon en av mina favoriter för i år. Roza har jag aldrig gillat däremot, men jag ska inte ljuga. Hon gör bra tv! Hon gör riktigt bra tv..Jag ska precis åka iväg och handla lite. S...

Jag ska precis åka iväg och handla lite. Sen ska jag kika klart Bloody Mary Avsnittet av Supernatural och kanske läsa lite innan Big Brother ikväll
Jag håller på att koka pasta till min sall...

Jag håller på att koka pasta till min sallad. Jag har blivit helt galen i sallad, har ätit det i flera dagar..
I can feel it coming in the air tonight

Wahoooey! En Malte fri lördag! Fan va skönt! Alltså, ta inte det här på fel sätt nu, jag älskar min lille gosse mer än någonting i världen, men ibland måste man bara få vara ledig. Det ska bli så jädrans skönt att slippa springa ut & pinka honom var & varannan timme. Ibland driver han mig från vettet med sitt pinkande hit & pinkande dit.

[bild på Smalteser planerades att infogas HÄR, men blogg.se vill inte samarbeta at the moment & kraschar IE totalt när jag försöker ladda upp den]

Förresten: Alla ni som har skrivit till mig angående gratisdesigner, ledsen för det sena svaret! Jag ska ta itu med det på en gång!
Just a small town girl, living in a lonely world

Hello beautiful. Den här veckan har gått fort som tusan, måste jag säga. Det är första april nästa vecka, & snart börjar våren komma. Härligt! Vintern har varit alldeles för lång i år. & kall. & jag orkar inte. Jag längtar till sommaren som en galning. Även om det inte har vart allt för varmt & soligt dom här sista åren så är det far better än vinter & storm. I alla fall nu, efter en lååång vinter.Nu till våren / sommaren har Kirunabostäder lovat att det ska komma ut ungefär 100 nya lägenheter på Glaciären. Så då finns det stor chans att jag lyckas få tag på en lägenhet, även om det inte blir just där. Men jag tar vad jag får. Jag börjar känna mig lite desperat. Jag vill ha mitt eget hem. Jag vill ha mitt eget liv.
Helst vill jag ha en 3a, det har jag sagt hela tiden. Jag planerar att inreda ett litet bibliotek / arbetsrum i det mindre sovrummet.
Så jag har inte riktigt bestämmt mig för hur jag ska göra om jag får en mindre lägenhet. Om jag ska tacka ja eller nej. För som sagt var så känner jag mig ganska så desperat. Men samtidigt så finns det inte längre några bytesköer. Så man är fast med den lägenheten man har tackat ja till. & det är ju inte så roligt om man sen ändrar sig & vill ha en större lägenhet...

Anyhow, nog om det...

Den 18 april får jag besök här uppe i Norrland. Av mina två finaste flickor från söder. Eller ja, längre söder ut än Norrland i vilket fall som helst. Jag längtar som en galning. Det här blir första gången jag träffar någon av dom. Vi har pratat över msn i jag vet inte hur många år så vi kände att det var dags att träffas.

Nu ska jag fortsätta läsa I am number four. Tessa har tjatat sen förra året att jag måste läsa den. Men jag har aldrig egentligen kännt för att läsa den förren nu, vilket jag verkligen är sur på mig själv för at the moment. För det är en av dom bästa böckerna jag läst. Like EVER!
Mmmmmmm. Jag &lillebror äter våfflor. Uppe...

img_1183 (MMS)

Mmmmmmm. Jag & lillebror äter våfflor. Uppenbarligen var dom goda också. Han är på sin 5e eller 6e...
Layout; Pink messLayout: Pink mess.
Featuring: Audrey Kitching.
Skapad: 22/03/11.
Färdig: 23/03/11.
Uppdaterad: 23/03/11.
skärmupplösning: 1366 x 768.
Webbläsare: IE 8 / google chrome.
Thank you´s: x x x

& som vanligt:
Headern/ bakgrunden samt iconerna nedanför är gjorda av mig i Photoshop elements & får inte lämna bloggen.


& till sist:
Så vill jag passa på & tacka Spencer at Skylineillusions.net för sin awesomeness, som har inspirerat mig till denna layouten..


Kan ni fatta att det är mindre än en månad...

Kan ni fatta att det är mindre än en månad nu tills mina flickor kommer hit till mig?! Längtar! <3
Gott fika!

img_4946 (MMS)

Gott fika!
Jag är på ettårskalas. Det är lilla Tove s...

Jag är på ettårskalas. Det är lilla Tove som fyller år.. <3
Jag har precis kikat klar nyaste Glee, & o...

Jag har precis kikat klar nyaste Glee, & oh gosh ÄNTLIGEN säger jag bara! Awesome episode! <3
Glassbomb!

img_1874 (MMS)

Glassbomb!
Sitter på Kina och väntar på att Mams ska ...

Sitter på Kina och väntar på att Mams ska bli klar så att vi kan gå vidare. Ska gå in på Lenas presentbod, samt gå och kika lite smycken och så...
Jag ska gå & lägga mig nu. I morgon blir d...

Jag ska gå & lägga mig nu. I morgon blir det att stiga upp tidigt. Ska på stan en sväng med mams. Ska hinna duscha, fixa mig & ta ut Smalte innan det.
Hehe, mina nya solbrillor som jag köpte fö...

img_7523 (MMS)

Hehe, mina nya solbrillor som jag köpte för ett par dagar sen. 15 spänn på Kappahl!
Morning. Jag har spenderat morgonen med at...

Morning. Jag har spenderat morgonen med att städa. Vilket behövdes, mitt sovrum såg värre ut än Smaltesers bur när han har dragit in varenda gossedjur dit...
Alice in wonderland
The lion king
Det vart Bambi. Hade egentligen tänkt köpa...

Det vart Bambi. Hade egentligen tänkt köpa Alice i underlandet också, men hade inte råd..
Jag tror jag ska inhandla lite Disney idag...

Jag tror jag ska inhandla lite Disney idag. Bambi kanske?
Grrrrrrr, jag blir galen om inte Mams komm...

Grrrrrrr, jag blir galen om inte Mams kommer snart. Sitter i bilen medans hon och lillebror köper en ny mössa. Det är SVINKALLT!
Today
Something bad

Fy tusan vad den där Taxen har fått spunk! Han har legat ute i tvrummet & tjutit hela morgonen! Han har börjat göra det varenda morgon nu. & jag fattar inte vad det är han sysslar med, han har ju aldrig hållt på så här förrut. Men jag misstänker att det är.. Surprise surprise.. Spegeln i tvrummet. Det är något med spegeln som gör honom lite orolig & nervös. & tyvärr så står den mitt emot hans bur, så han ser väl sig själv.
Glass houses


Handling


Välkommen till Morganville, Texas. Stanna bara inte ute efter att solen gått ner...


16 - snart 17 - åriga Claire Danvers är lite av ett geni. Hon har, trots att hon är så ung, redan tagit studenten från high school & blivit intagen på Texas Prairie University.
Hon lämnar sin familj, sitt hem & sin bästa, enda, vän för Morganville, en liten universitetsstad i Texas. Men livet som universitetsstudent, speciellt i Morganville av alla ställen, visar sig vara en aningen svårare än hon hade förväntat sig. Speciellt om man endast är 16 år & dessutom smartare än alla andra elever tillsammans.
Hon hamnar nästan genast i krig med skolans populäraste tjej, Monica & resten av hennes gäng. & det dröjer inte länge innan hon blir misshandlad, nerknuffad för en trappa & hotad till döds.
Claire, som fruktar för sitt liv, bestämmer sig för att lämna studethemmet & leta reda på en bostad utanför universitetsområdet.
Det är så hon träffar Eve, den omtänksamma goth tjejen, kaxiga & sarkastiska Shane, samt mystiska & tillbakadragna musikern, Michael - ett kanske lite udda gäng som tar hand om varandra vad som än händer.
Dom tre tonåriga invånarna i Glass house välkomnar snabbt Claire in i deras lilla krets, men vad Claire inte var medveten om när hon bestämde sig för att flytta in var att hon skulle bli indragen i den hemliga världen som ligger gömt i Morganville. En värld som ägs av dom levande döda invånarna i staden - vampyrerna.
Att vara människa & bo i Morganville är inte utan problem.
& allting är på väg att bli ännu mer komplicerat när dom blir indragna i ett krig över en gammal, mystisk bok som vampyrerna sökt efter i flera år.

Mina tankar

Okej, wow. Vilken början alltså! Jag älskar den här boken. Storyn, karaktärerna, allting. Jag låg som fastklistrad ända från första sidan till sista.
Boken handlar om vampyrer, ja. Men inga töntiga, glittrande, romantiserade, vegetarianer till vampyrer a la Twilight. Nej, det här är den äkta varan. Det här är riktiga bad ass vampyrer, såna som hoppar på dig & försöker ta en tugga om du är ute & går ensam om natten. Såna vampyrer som jag föredrar, med andra ord.
Tyvärr vet jag att alla inte håller med mig. Jag tror att, med tanke på alla recensioner jag har läst av både boken & resten av serien, att man antingen måste älska eller hata Rachel Caines The Morganville vampires.
Jag förstår helt & hållet dom som inte tycker om böckerna, för jag måste medge att dom är lite... minst sagt speciella. & Caine har en liten förkärlek för cliffhangers, vilket förmodligen retar många.
Men som sagt var, jag älskar böckerna. Jag måste erkänna att jag kände mig en aningen tveksam innan jag läst böckerna, eftersom jag hade läst så många recensioner. Men jag vart glatt överraskad. Jag trodde aldrig att jag skulle älska böckerna så mycket som jag faktiskt gör.

♥♥♥♥♥
5/5
As long as youre mine.

Oh gosh. Vad läskigt!

Tidigare i morse när jag låg & läste i sängen, så öppnades dörren till mitt sovrum helt plötsligt. & det var inte bara en liten bit, utan ända tills den slog till i väggen. Malte som låg nere vid mina fötter ryckte till & blev helt paralyserad.
Så när vi satt & åt middag någon timme efter det så frågade jag mams om det var hon som hade varit & öppnat dörren bara för att skrämma mig lite. Det var det inte. Egentligen trodde jag inte ens det eftersom jag hörde mams & Sören prata inne i köket precis efteråt. Men jag kände att jag var tvungen att fråga ändå.
Nu kom hon precis in hit & såg lite freaked out. "Nu måste vi börja fundera på vad vi har här hemma." sa hon "Sören kom ut från köket & blev helt paralyserad när dörren till mitt sovrum (Mams sovrum alltså) öppnades av sig själv."

Så frågan är ju, finns det något här också? We all know att det fanns något i trappen i huset. Men han, vi är säker på att det är förra husägarns make som är där eftersom han dog i huset, har aldrig visat att han finns där så mycket.


Tell them how I am defying gravity

Jag har ju, by far, den smartast Taxen i hela Sveriges historia. Jag har gått omkring i nästan en timme & funderat på vad han håller på med när han ligger framför spegeln vi har i tvrummet & stirrar & gnäller som en blådåre.
Ja, men det är säkert hans gossedjur då, tänkte jag. Dom som ligger precis framför spegeln. Han kanske tror att det finns fler eftersom han ser dom i spegeln & inte fattar att det bara är en spegelbild. Så jag flyttar bort dom & går tillbaka in i sovrummet & har precis lagt mig ner i sängen med min bok... När jag hör honom gnälla igen.
När jag kommer ut igen ligger han fortfarande kvar på samma ställe & stirrar in i spegeln. Jaha, tänker jag. Jo, men det är säkert så att han ser sig själv i spegeln & tänker, men fan vilken söt Tax-flicka. Eller Tax-pojke, beroende på vad han föredrar. Så jag vänder på spegeln & då ska han in BAKOM spegeln istället.

Jag har fortfarande ingen aning om vad det är han sysslade med.


Some guys love me, most of them dont.

Jag mår inte bra at the moment. Känner mig lite febrig. & dessutom är jag täpt i näsan & hostig. Så jag har precis dumpat (FÖRLÅÅÅÅÅÅT HUN!) Tessie för lite Vampire diaries. Tänkte sätta igång säsong 1 & ha ett litet maraton tills jag somnar. Vi får se hur många avsnitt jag orkar med. Förhoppningsvis mer än 1, som det blev sist jag skulle ha ett maraton.

Tror inte ni hör något från mig mer i kväll så jag säger god natt nu. Night.


I was working as a waitress in a cocktail bar, that much is true

Jag har precis bokat två stycken kopior av Harry Potter and the deathly hallows. & nej, innan ni frågar, jag har INTE blivit galen. Ev av dom är till min lillebror, bara för att jag är en sån snäll storasyster som jag är, som älskar filmerna lika mycket som jag gör!

Det var väl det jag hade att berätta for the moment.
You´d think that people would have had enough of silly love songs

Good morning sunshine. Jag har alldeles nyss vaknat. Alldeles för tidigt om jag får säga min mening. Har inte sovit så bra i natt. Fy tusan så varmt det är, vilket är rätt skumt med tanke på att det är snöstorm & svinkallt ute! & jag har inte ens igång mitt element. And also, så har jag fönstret öppet.

Anyhow, jag slapp i alla fall ta ut Smalteser i dag. Yay. BIG yay!

Nu ska jag försöka orka mig ur sängen & göra lite frukost. Varma mackor kanske?

See yah when I see yah.
Your sweet moonbeam

The smell of you in every single dream I dream

Good evening, folks. Jag är själv förvånad över att jag faktiskt satte mig ner för att skriva ännu ett inlägg. PÅ EN & SAMMA DAG! Ett inlägg + ett inlägg = två inlägg! Whoah. Det är då länge sen det hände, eller håller ni inte med mig?

Anyhow, ligger i sängen & lyssnar på Glee musiken samtidigt som jag funderar på vad jag är sugen på att läsa i kväll. Började på Jealousy, del 3 i Strange Angels, i går kväll & den är bra. Nej, den är jädrans bra faktiskt. Men samtidigt så kliar det i fingrarna, hade velat börja läsa något annat också. Hämtade ju ut mitt paket från Cdon idag som innehöll del 5, 6, 7 & 8 av The Morganville Vampires samt en dubbelvolym med del 3 & 4 av The Mediator. Fick även hem en dubbelvolym med del 1 & 2 av The Mediator förra veckan, som jag inte har börjat läsa ännu. Dessutom fick jag hem Generation dead, kiss of life från SFbokhandeln, så vi kan väl kanske säga att jag har lite svårt att bestämma mig för vad jag har lust att läsa.. Men jag får nog strunta i The Morganville Vampires för tillfället eftersom jag väntar på att få hem del 3 & 4 i serien som blev restnoterad av någon anledning trots att jag vet att dom fanns inne för dom skickade paketet samma kväll.. Så det var lite trist.
Egentligen så borde jag inte påbörja en till bok innan jag läst klart Jealousy, eftersom jag vet att jag inte kan koncentrera mig på nån av böckerna då. & då brukar dom bara bli liggande.

Har precis kikat klart Tron Legacy & jösses vad bra den var! Ska försöka skriva en review på den någon gång under helgen..

Nu ska jag fortsätta lyssna lite Glee musik & prata lite Photoshop med Mariam.

Night.
Rude!

Hello sunshine. Jag är surprised att se att det fortfarande är så många som kikar in på bloggen varje dag trots att jag är så himla dålig på att uppdatera. Jag fattar inte vars min inspiration till bloggandet har tagit vägen.

Uscha vilket väder det är! Storm, storm, storm!  Jag höll på att förlora hatten i morse när jag tog ut min Smalteser. Igen! & dessutom är det halt som tusan ute. Jag klarar av kylan, stormen och allt sånt, men halkan. BIG NO! Det är det värsta som finns. Det känns som att man inte har någon kontroll alls. Jag får panik bara jag tänker på det.

Anyhow, jag har kommit igång med mitt läsande igen. Äntligen. Jag har inte läst en enda bok på jag vet inte hur många månader känns det som. Så det höll på att gå åt skogen med min 100 böcker att läsa under 2011 - utmaning. Men som sagt var så har jag kommit igång igen, så vi får väl se hur det går med det... Ni kan se vilka böcker jag har läst samt vad jag tyckte om dom på min Goodreadssida. Klicka här.

Big Brother har dragit igång igen! Ni har väl inte missat det antar jag? Själv har jag gått & väntat jag vet inte hur länge på att Big Brother ska komma tillbaka. ÄNTLIGEN säger jag bara! Det var på tiden. Kollar ni? Har ni någon favorit? Vem hatar ni? Vem älskar ni? Vem är snyggast?
Personligen så :är Gurkan min favorit. Jag avskyr Katerina & Tobias. Älskar Vanessa & Simon. & Rodney är snyggast. But thats just me.

Nu ska jag avsluta här & försöka dra med mig mams på OK för att hämta ut mitt paket från cdon. Spännande värre.

En banner som jag gjorde till mitt galleri på TDA. Im calling it RUDE!