day 6

Invigningen av Kirunafestivalen;day 5
Tessas

En wallpaper (featuring Wu Zun) till min kära vän Tessa.Life is to short to be living somebody elses dream

- Hugh Hefner


day 4
.....

Jag vet att det har varit lite tyst här på bloggen i ett par dagar nu. Så jag tänkte bara skriva ett snabbt litet inlägg & förklara varför. Nu är det så här att min kära vän Tessa {länk} har tvingat mig att börja kolla asiatiska filmer, & jag har blivit en aningen besatt. Jag drömmer om asien & jag planerar att flytta till asien & jag ska baske mig gifta mig med en asiatisk karl! Så om ni ska vara sura på någon, var sur på henne.


Ayaka / Why
day 3
Mizushima Hiro
Tang Yu Zhe
day 2
day 1Det känns som en bra dag att påbörja mitt 365 day of pictures projekt.


Thirteen reasons why


Handling
Clay Jensen kommer hem från skolan en dag & hittar ett paket med hans namn på liggandes på hans veranda. Inne i paketet hittar han 7 stycken numrerade kassettband, som han sen inser är inspelade av Hannah Baker, tjejen har var förälskad i - tjejen som tog livet av sig 2 veckor tidigare. Hannah berättar att det finns 13 anledningar till varför hon valde att ta livet av sig - Clay är en av dom anledningarna. Clay spenderar hela natten med att lyssna på Hannah. Hur allting började. Hur man kan påverka andra människor utan att själv vara medveten om det. Varför & när Hannah beslutade sig för att hon inte ville leva längre. Hannah berättar hur dåligt hon mådde den sista tiden & hur hon försökte hitta anledningar till att inte behöva leva längre. & Clay får höra sanningen om sig själv, något han aldrig ville veta.


Mina tankar
Jag gillade inte den här boken. Thirteen reasons why är välskriven, men det håller inte hela vägen. Redan efter ett par kapitel var jag så otroligt uttråkad att jag funderade på att inte läsa klart den. Så, varför fortsatte jag läsa? Det finns två anledningar.
1) Goodreads utmaningen. Jag ska läsa 50 böcker under 2011 & jag ligger redan efter. Så om jag börjar läsa något känner jag mig tvingad att läsa klart den.
2) Varför var Clay på banden? Somehow, så kändes det som att han egentligen inte hörde hemma på banden, att han inte var som dom andra. Så jag var tvungen att få reda på varför han var en av anledningarna till att Hannah tog livet av sig.
Det var inte bara det faktum att handlingen inte höll ända fram till slutet som gjorde att jag inte gillade boken. Jag tycker inte att den var speciellt logisk. Om Hannah nu mådde så dåligt att hon kände att hon inte kunde leva längre, varför lägger hon tid på att spela in kassettband? Fast vad vet jag, hon kanske bara ville berätta sin historia. Berätta varför hon tog det beslutet som hon tog. & få folk att inse hur dom påverkar andra människor, vare sig dom menar det eller inte..

♥♥♥♥♥
2/5Nevermore


Handling
Cheerleadern Isobel Lanley är inte direkt överförtjust när hon blir tvingad att arbeta tillsammans med Varen Nethers inför ett Engelska projekt, som ska vara klart, orättvist nog, samma dag som den viktigaste matchen under hela året. Varen, som är reserverad, kaxig & hånfull - vilket gör honom till skolans största freak & hatad av dom flesta, gör det klart för Isobel att han inte vill ha någonting med henne att göra. Isobel, som förmodligen avskyr Varen mer än han avskyr henne, känner sig obekväm bara av tanken på att vara i närheten av honom. Men när hon "råkar" få tag på hans skrivbok & läser hans texter som han skrivit tvingas hon inse att det är mer av honom än vad som syns.
Det dröjer inte länge innan hon börjar hitta på ursäkter för att få vara med honom, samtidigt som hon drar sig undan ifrån sina så kallade vänner & pojkvän. & snart blir hon mer & mer indragen i den skrämmande drömvärlden som Varen har skapat. En drömvärld, med dess monster, som kommer att bli Varens verklighet om inte Isobel lyckas hitta ett sätt att nå honom innan det är för sent.
arbeta tillsammans med Varen Nethers inför ett Engelska projekt, som ska
vara klart, orättvist nog, samma dag som den viktigaste matchen under
hela året. Varen, som är reserverad, kaxig & hånfull - vilket gör honom till skolans
största freak & hatad av dom flesta, gör det klart för Isobel att han inte
vill ha någonting med henne att göra. Isobel, som förmodligen avskyr Varen mer än
han avskyr henne, känner sig obekväm bara av tanken på att vara i närheten av honom. Men när hon "råkar" få tag på hans skrivbok & läser hans texter som han skrivit tvingas hon inse att det är mer av honom än vad som syns.
Det dröjer inte länge innan hon börjar hitta på ursäkter för att få vara med honom, samtidigt som hon drar sig undan ifrån sina så kallade vänner & pojkvän. & snart blir hon mer & mer indragen i den skrämmande drömvärlden som Varen har skapat. En drömvärld, med dess monster, som kommer att bli Varens verklighet om inte Isobel lyckas hitta ett sätt att nå honom innan det är för sent.
Frågan är bara om han kommer att låta henne rädda honom..

Mina tankar
Låt mig börja med att säga: Jisses! Vilken svår bok att skriva om! Jag har försökt skriva om den - i ungefär ett halvår. & ju mer jag försöker desto svårare blir det att skriva om den. Varje gång jag sätter mig ner & försöker skriva om boken så blir det helt tomt i skallen på mig. & nu, efter 7 månaders försök är det här (pekar uppåt) det enda jag lyckas skriva...
Nu när jag har fått det sagt så går jag vidare till att berätta hur mycket jag ÄLSKAR den här boken istället! & oh boy, do I love this book! Det är länge sen jag har läst en bok som jag älskar lika mycket som jag älskar Nevermore, & om jag ska vara ärlig så älskade jag den redan innan jag började läsa den. Till & med redan innan jag fick hem den. För den här storyn, det är precis såna som jag älskar. Den populäraste eleven blir förälskad i skolans freak. Trots att det finns MASSOR av storys som denna så finns det ingen story som Nevermore. När jag började läsa den här boken, jag glömde helt bort mig själv & allt som hände omkring mig & jag ignorerade mina vänner i flera dagar. Så bra är den! Jag är dock inte så överförtjust i slutet om jag ska vara ärlig. Dont get me wrong though, det är ett bra slut. (& då menar jag inte att det slutar bra.) Its a great ending! Det är genomtänkt & bra skrivet, OM, man har, till skillnad från mig, tålamod att vänta till nästa bok! Jag gick omkring i flera veckor & funderade på hur det kommer att sluta. & det är därför jag inte är så förtjust i slutet, för jag tycker INTE om att vänta!
Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om hur mycket & varför jag älskar den här boken, men jag tror inte att ni skulle orka läsa igenom det då, så vi skippar det. Jag nöjer mig istället med att säga att jag inte har älskat en bok lika mycket sen Harry Potter and the philosophers stone kom ut för massor av år sen.

♥♥♥♥♥
5/5Dagens finaste

Dagens finaste (& min framtida karl!!) är alldeles för fin för att jag ska våga lägga upp en bild på honom (någon kan ju få för sig att sno honom från mig), så jag har suddat ut ansiktet! Layout; For who I am.

layout: for who i am. 
featuring: lady gaga. 
skapad: 22/06/11. 
färdig: 23/06/11. 
uppdaterad: 23/06/11. 
skärmupplösning: 1366 x 768. 
webbläsare: ie 8 / google chrome.

Headern, kodningen samt materialet här nedanför är mitt & får inte lämna bloggen, tack!
Texture One
Nästa bok på listan än Queen of the dead a...

img_6092 (MMS)

Nästa bok på listan än Queen of the dead av Stacey Kade.
Läste just klart boken Thirteen reasons wh...

img_6020 (MMS)

Läste just klart boken Thirteen reasons why som är skriven av Jay Asher. Den handlar om en kille som får en låda full med band där Hannah, en tjej som gick på samma skola som honom berättar sin historia om varför hon tog livet av sig.
Upplev mer, upplev mer

Darn, jag var precis & publicerade en hel del kommentarer & fick Bredbandsbolagets låten på hjärnan efter att jag sett Tessas kommentar. Nu kommer jag gå & nynna på den i flera dagar.. Härligt värre!


Are you ready to turn the tide?

Eftersom Mariam bara var tvungen att påpeka att Turn the tide endast har 23 spelningar på min Last fm profil för tillfället (& det är bara för att jag PRECIS, för bara nån timma sen installerade scrobblaren igen), så känner jag mig tvungen att lägga ut beviset på hur många gånger jag faktiskt har lyssnat på låten sen igår, när jag köpte den på Itunes.
Klicka för större.?

Någon som vill slå mitt rekord på hur många gånger man kan lyssna på en låt under så kortast tid som möjligt? Turn the tide - spelad 182 gånger på under ett dygn. ( utan att överdriva, finns bevis om ni vill se ) ;)


Turn the tide

Oh. My. Gosh! Jag är så lycklig att jag håller på att avlida! Dom här underbara killarna ska spela på Kirunafestivalen. Jag hade bestämt mig för att hoppa över festivalen i år men sen fick jag höra att dom kommer att spela. Vem vet, det kanske är sista chansen innan dom blir världsstjärnor?! & det tvivlar jag inte på en sekund att dom kommer att bli, AiluCrash kommer att slå igenom stort!Jag sitter på en VÄLDIGT obekväm stol och ...

Jag sitter på en VÄLDIGT obekväm stol och väntar på att mams ska bli klar hos frissan, sen ska vi gå på stan en sväng. Det är härligt väder ute. Lovely!
I am a highway man on the road again

Woowsers! Mitt internet kom tillbaka i gårkväll - & det är fortfarande kvar! & det är hyfsat snabbt också. Så nu ska jag ta tag i bloggandet på riktigt, & för att inte tala om att svara på kommentarer. Jag har ungefär en månads kommentarer att svara på. Oppps.

Jag har sånt skrivsug. Jag har inte skrivit på jag vet inte hur länge som helst & jag saknar det. Jag kom ingen vart med dom böckerna som jag höll på med så dom har jag lagt på hyllan för tillfället, (bildligt talat då förstås, eftersom dom ligger nerpackade i en av lådorna på vinden) men jag har massor av andra ideer till två olika böcker / storys som jag vill skriva. Problemet är bara att jag inte vet i vilken ände jag ska börja. & dessutom krävs det nogrann research innan jag kan börja skriva & det är det som stoppar mig till största del.
Nu ska jag gå & kika om jag hittar något att käka.Jag som ville ladda upp dom fina bilderna ...

Jag som ville ladda upp dom fina bilderna som jag tog på Moa och Oscar igår.
Jag har fortfarande inget internet! Grrrr!...

Jag har fortfarande inget internet! Grrrr! Vad tusan har dom gjort nu kan man ju undra sig?!
Im beautiful in my way

Det går inte speciellt bra för mig at the moment, när det kommer till bloggen åtminstone. Mitt Internet håller fortfarande på fram och tillbaka och nu är det borta helt igen. Mina mobilinlägg verkar inte komma in och fram till alldeles nyss så har jag inte kunnat skriva från Bert Stefan. Hur ska jag kunna veta att man måste aktivera html läge för att kunna skriva från honom? Jag är inte helt säker på varför dock, men det är samma sak med Bert Göran. Anyhow, tänkte bara skriva och informera er om att, om jag inte får in mina mobilinlägg, så återkommer jag när mitt internet är tillbaka. Det är alldeles för jobbigt att sitta och skriva så här. Vet inte hur många gånger jag RÅKADE stänga ner sidan så att ALLT försvann. GODAWFUL!


Born this way

Klicka för full storlekJag har officiellt döpt om honom till Bert...

img_8078 (MMS)

Jag har officiellt döpt om honom till Bert Stefan nu!
Hehe. Gissa vad jag gör! Jag lagar middag!...

Hehe. Gissa vad jag gör! Jag lagar middag! Klockan 3! På natten! Men till mitt försvar så har jag inte ätit mer än ett par jordgubbar under hela dan... Anyhow, capellini med tomatsås blire..
Gosh vilken värme det är idag! Drygt 30 gr...

Gosh vilken värme det är idag! Drygt 30 grader var det runt 1 tiden tidigare under dagen.. Nu börjar det äntligen bli svalare så kanske man kan sova något i natt.
Damon Salvatore (en HTC flyer) fick följa ...

img_4808 (MMS)

Damon Salvatore (en HTC flyer) fick följa med mig hem idag..
& oh ja, Lady Gaga har inspirerat mig på m...

& oh ja, Lady Gaga har inspirerat mig på mer än ett sätt. Hon har fått mig att acceptera vem jag är och skita i vad andra tycker..
Jag är den jag är och jag tänker inte ändr...

Jag är den jag är och jag tänker inte ändra på mig bara för att vissa personer inte tycker om den jag är. Så är det, I was born this way, acceptera det eller håll tyst!
ive had enough this is my prayer that ill die living just as free as my hair

Klicka för full storlek.

Jag älskar Lady Gagas nya album Born this way, & speciellt låten Hair - & det är den som har inspirerat mig till denna wallpapern.I just wanna be myself and I want you to love me for who I am.

Darn, vad det är skönt att ha internet igen! Dock är det inte mitt vanliga internet, nej, det har inte kommit tillbaka ännu. Jag fick minsann gå till Telia & hämta mig ett mobilt bredband med refill. Ett sånt som man kan fylla på med surf för 1 dag, 1 vecka eller 1 månad. Just nu har jag bara 1 dag eftersom det inte går att registrera det hos telia.com så jag kan inte komma åt dom där 7 dagarna som man skulle få om man registrerar sig. Trevligt.
Har jag inte fått tillbaka mitt internet till i morgon så kommer jag dock att fylla på med 1 veckas surf.. Jag har kännt mig totalt handikappad ända sen mitt internet dog, & jag har blivit totalt isolerad känns det som. Godawful!


Anyhow, jag har varit sjuk praktiskt taget lika många dagar som mitt internet har varit borta. Nästan. & det verkar inte bli speciellt mycket bättre heller. Jag kände mig helt DÖD tidigare idag när vi var på stan en sväng. Seriöst, jag var helt andfådd, röd i fejjan & orkade knappt stå på bena... Fortsätter det så här så måste jag nog boka en akuttid hos läkaren. Måste iofs boka en tid hos min läkare ändå eftersom jag inte har kvar något recept på mina migräntabletter & det blir inte speciellt roligt att försöka klara sig utan dom under hela sommaren.

Nu ska jag sluta att tråka er & kika den nya Disneyfilmen, Trassel, som jag ännu inte har sett. Den släpptes idag & jag kunde inte låta bli att inhandla den..


..

Jag lever, men jag har fortfarande inget internet. & mina mobilinlägg kommer inte fram till bloggen.. Så nu vet ni!


Under tiden som jag inte har haft något in...

img_9294 (MMS)

Under tiden som jag inte har haft något internet så har jag hunnit bli besatt av en hel del spel till Iphonen.. Harry Potter lego bland annat ^^